VARJOLIITO

VARJOLIITO

Varjoliito on kevyin ja edullisin tapa harrastaa lentämistä. Moni ihastuu varjoliidossa  vapauden tunteeseen, liikehtimiseen ilmassa tai lintuperspektiivistä maisemien ihailuun.  Ainoa ääni on tuulen suhina ja korkeusmittarin piippaus. Kaikki tämä saa kymmeniäkin vuosia harrastaneet uudestaan ja uudestaan ilmaan. Varjoliito on lisäksi hyvin sosiaalinen harrastus, vaikka itse lentäessä olet yksin ilmassa.

Varjoliidin on kankaasta ja punoksista valmistettu siipi, joka pysyy muodossaan ilmanpaineella täyttyvästä siivestä sekä punoksien välityksellä tulevasta lentäjän painosta. Ohjaaminen on äärimmäisen yksinkertaista, ns. jarruilla vaikutetaan siiven takareunaan. Lentäjän istuu mukavasti valjaissa ja tarvittaessa avustaa kääntymistä painopistettä siirtämällä. Korkeusmittarin lisäksi mukana on usein myös ilmailuradio.

Varjoliitokurssi sisältää vähintään 40 korkeaa lentoa.  Vuosittain järjestetään yleensä yksi kurssi, jolla on 2-5 oppilasta. Kurssin jälkeen PP2 -pilotti on itsenäinen lentäjä. Tutustu lisää kursseihin koulutussivulla.

Kurssin suorittanut pilotti saa kokemuksen kartuttua hakea nousevia ilmavirtauksia eli termiikkiä, minkä avulla ilmassa voi pysyä tuntikausia.  Kokeet pilotit lentävät kanoottivaljaissa istuen hyvinkin pitkiä matkoja. Nykyään yli 100 km lennot ovat jo arkipäivää. Lentojen kestot hyvänä kesäpäivänä Suomessa voivat olla jopa 7-8 tuntia.

Lentoreissut ulkomaille tuovat mukavaa vaihtelua Suomessa lentämiseen. Lisäksi suuri joukko suomalaisia kiertää kilpailuissa eri puolilla maailmaa ympäri vuoden.

Varusteet

Kypärä
Valjaat
Varavarjo
Siipi
Hinauskytkin
Koukkupuukko
Korkeusmittari
Pukineet ja jalkineet

Ilmailuradio
Navigaattori